Accesorii pentru un smartphone fericit

Share Button

Accesorii pentru un smartphone fericit

Foarte multi dintre utilizatorii de smartphone-uri opteaza pentru accesorii telefoane. Accesoriile pentru telefoane ajuta atat la protejarea si cresterea duratei de viata a dispozitivelor cat si la scoaterea in evidenta a celor mai importante dintre caracteristicile acestora.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre cateva dintre accesoriile recomandate pentru ca smartphone-ul nostru sa fie unul fericit.

1. Adaptoare MHL sau SlimPort micro USB pentru porturile HDMI

Astfel de accesorii sunt excelente daca avem un televizor cu ecran mare, caruia ii lipseste inteligenta unui smartphone. Pentru a evita problemele produse de conectarea unui laptop sau a unui computer la televizor pentru a vedea serialele de pe Netflix, putem conecta smartphone-ul la televizor prin intermediul unui adaptor MHL sau SlimPort. Aceste doua standarde sunt din ce in ce mai larg raspandite si permit redarea continutului direct de pe smartphone.

2. Chromecast

Cablurile au devenit destul de suparatoare, iar transformarea smartphone-ului intr-un slcav pentru televizor nu este cea mai inteleapta alegere. De aceea, este recomandat sa folosim Chromecast, un stick USB de la Google care realizeaza conexiunea wireless cu smartphone-ul nostru, permitand acestuia sa redea continut direct pe plasma. Astazi, un astfel de accesoriu poate fi achizitionat la numai 30 de dolari, ceea ce este mai mult decat accesibil.

3. Incarcatorul wireless

Pornind de la ideea ca acele cabluri, despre care vorbeam mai inainte, nu mai sunt la moda, industria ne-a oferit incarcatoarele wireless. Pur si simplu punem telefonul deasupra unui astfel de incarcatori si urmarim cum bateria telefonului nostru se incarca. Desigur, nu toate smartphone-urile au suport pentru incarcare fara fir, insa lista celor care pot realiza acest lucru este in continua crestere. Unele dintre aceste smartphone-uri pot fi dotate cu dock-uri de birou, care pot ajuta la incarcarea fara fir.

4. Bateria suplimentara

Incarcatoarele fara fir sunt grozave, insa, acestea au inca nevoie de o sursa de energie traditionala. Si power bank-urile? Nu sunt chiar atat de mici. Insa, daca bateria smartphone-ului nostru este detasabila si suntem intr-o lipsa continua de energie a bateriei, atunci alegerea unei baterii suplimentare pentru modelul smartphone-ului nostru poate fi o investitie foarte buna.

O baterie de schimb pentru Samsung Galaxy S4 poate costa aproximativ 10 dolari, de exemplu, si este suficient de mica si de subtire pentru a incapea chiar si in cele mai inguste buzunare. Trebuie sa ne asiguram, insa, ca alegem o baterie originala, pentru ca au existat o multime de cazuri de baterii de calitate inferioara care au luat foc.

5. OTG sau USB pe fuga

Chiar si astazi, majoritatea smartphone-urilor vin cu doar cativa giga de spatiu disponibil. Acest spatiu este in mod clar insuficient pentru cele 10 000 de melodii si cele 1000 de filme pe care le detinem. O alternativa pentru mai mult spatiu ar fi cardurile microSD, care sunt destul de spatioase, dar care, din pacate, nu sunt acceptate pentru orice model de smartphone.

Acum este momentul in care intra in joc cablurie USB OTG. USB OTG este un cablu microUSB simplu, de buzunar, care permite atasarea perifericelor precum tastaturi, mouse-uri si asa mai departe. Revenind la spatiul de stocare, putem achizitiona un stick de 128 GB pentru mai putin de 30 de dolari pe care putem incarca destule filme si melodii.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *