Cum sa ma comport cu o persoana supraponderala?

Share Button

Cum sa ma comport cu o persoana supraponderala?
Realitatea nu este una prea fericita pentru persoanele care duc zilnic o lupta apriga in privinta kilogramelor in plus. Unele persoane se ingrijesc zilnic de acest aspect si au chiar in propria locuinta o bicicleta eliptica, o banda de alergat sau un alt aparat de fitness.

Daca ai probleme cu kilogramele in plus, sportul este absolut necesar in a pierde din greutate. Intra pe www.expertfitness.ro si comanda chiar acum o bicicleta eliptica sau un alt aparat care crezi ca ti se potriveste.

Din nefericire, deseori, persoanele supraponderale sunt marginalizate. Vorbim in primul rand de acest aspect in ceea ce-i priveste pe tineri. In general, ele nu au foarte multi prieteni, deoarece multi evita sa le aiba in cercul lor de prieteni. Ce te faci insa cand o astfel de persoana este o ruda de a ta, sau o cunostinta mai veche cu care te intelegeai in copilarie?

Sa eviti o astfel de persoana doar pentru ca arata diferit din cauza kilogramelor este total nepoliticos. Ceea ce poti face este sa-i fii alaturi si de ce nu sa o ajuti sa isi dea seama de faptul ca viata i se poate schimba in bine. Cum?

•    Nu fa glume pe seama ei

Evita sa glumesti pe seama kilogramelor in plus pe care le are o anumita persoana. Nici o persoana supraponderala nu este multumita cu felul cum arata, chiar daca uneori nu lasa sa se vada asta. Gandeste-te la faptul ca nu toata lumea se ingrasa pentru ca mananca excesiv. Mai sunt si persoane care se ingrasa din pricina stresului sau din tot felul de motive medicale.

•    Invit-o sa mearga cu tine la sala

De multe ori, persoanele care se afla in astfel de situatii neplacute nu frecventeaza o sala de fitness pentru ca nu se simt bine in compania celorlalti. Multe si-ar dori, dar nu au curajul. Ce poti face in acest caz? Invit-o sa mearga cu tine. Fa exercitiile impreuna cu ea, incurajeaz-o si fii alaturi de ea pentru a-i creste dorinta de a reusi sa duca o viata sanatoasa. O persoana cu zeci de kilograme in plus nu mai e atat de sanatoasa ca o persoana cu cateva kilograme in plus.

•    Gateste sanatos impreuna cu ea

Este des intalnita situatia in care persoanele supraponderale nu stiu cum sa gateasca si au impresia ca nu poate fi mancare delicioasa daca nu e pizza, shaorma sau cartofi prajiti. Demonstreaza-i unei astfel de persoane ca lucrurile nu sunt deloc asa. Ia-ti timp si intr-o zi din saptamana gateste cu ea mancare sanatoasa si arata-i ca viata poate fi minunata si in alt mod.

•    Arata-i exemple de oameni care au reusit sa slabeasca

Exemplul oamenilor care au reusit sa slabeasca prin sport si o dieta sanatoasa este perfect. Cauta astfel de persoane si demonstreaza-i ca se poate, daca ai cu adevarat vointa.

Fii alturi de asfel de persoane si arata-le ca viata lor se poate schimba intr-un mod placut si ca sanatatea li se poate imbunatati pe zi ce trece daca traiesc sanatos.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *