Cum sa-ti alegi racheta de tenis de masa

Share Button

Cum sa-ti alegi racheta de tenis.Atunci cand doriti sa achizitionati o racheta trebuie sa fiti atenti, in primul rand, la ce categorie de calificare va incadrati: incepator, intermediar sau avansat.

Daca sunteti incepator, in special seniori sau femei, unde apare tendinta de a avea un “leagan” al rachetei mai lent, cu siguranta este nevoie de putere din partea rachetei. Astfel aveti nevoie de o racheta, usoara cu un cap supradimensionat (107 – 135 cm patrati) si mai lunga (27 – 29 cm).

Jucatorii intermediari au nevoie de o racheta tenis care are o manevrabilitate imbunatatita. O racheta pentru intermediari ofera un amestec de caracteristici, este mai usoara, midplus intre 95 – 102 centimetri patrati, capetele si lungimea extinsa intre 27.5 – 28 inch.

Jucatorii avansati ar trebui sa se indrepte spre o racheta care ofera mai mult control. Jucatorii avansati au nevoie de o racheta mai grea, cu un cap mai mic (85 – 98 cm), grinzi subtiri si un cap echilibrat.

Atunci cand alegeti o racheta trebui sa luati in considerare greutatea si echilibrul acesteia. Racheta nu trebuie sa fie prea grea dar nici prea usoara. O racheta putin mai grea este mult mai puternica, stabile si transmite mai putin soc asupra bratului in timp ce o racheta mai usoara ofera mai multa siguranta unui jucator la balans si la manevre.

Luati in considerare dimensiunea capului. Daca suntei incepator un cap de peste 100 de centimetrii patrati ar fi ideal pentru voi. Cu cat sunteti mai avansat cu atat o sa aveti nevoie de o racheta tenis cu un cap mai mic. Un cap mai mare va oferi mai multa putere si o zona de lovire mai mare.

Lungimea rachetei este iarasi foarte importanta. 27 cm este lungimea standard, o racheta mai mare este mai greu de manevrat si controlat.

Fiti atenti si la tensiune corzilor. Rachetele mai scumpe au corzile facute la comanda, in functie de preferintele voastre. O tensiune mai mica a corzilor ofera mai multa putere si reduce vibratile, in timp ce o tensiune mai mare ofera un control mai bun si mai mult spin.

Gripul rachetei este iarasi foarte important. Daca aveti maineile mici, incercati un grip de 1/8 – 3/8 iar pentru maini mai mari  incercati un grip de 1/2 sau unul de 3/8 cu un overgrip. Toti mai multi producatori imbunatatesc manerul rachetei pentru a reduce socul si vibratiile.

Luati in considerare estetica rachetei. Designul si estetica nu interfereaza cu performanta rachetei dar va permite sa puneti un accent personal pe ele. La Sportaddict.ro rachetele de tenis se gasesc pe mai multe culori, cu umflaturi pentru degete, maner simplu, dimensiuni variate, etc.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *