3 exercitii pentru un abdomen de invidiat

Share Button

3 exercitii pentru un abdomen de invidiatToata lumea vrea un aspect de abdoment lucrat, ca acelea pe care le vedem la starurile de cinema si la sportivi.  Cand oamenii se gandesc cum sa obtina un abdoment lucrat, ei se refera adesea la flexii si extensii . Aceasta este doar jumatate din ecuatie.

Adevarul este ca, indiferent cat de puternici sunt muschii abdominali, in cazul in care acestia sunt acoperiti de un strat de grasime, nimeni nu ii va putea vedea.

Pentru a obtine un abdomen bine lucrat trebuie sa combini exercitii care sa tonifice muschii abdominali, sa iti creasca bataile inimii si sa pierzi din grasime. In cazul in care esti obez, va trebui sa adaugi provocari, insa exista si unele exercitii abdominale pentru persoanele obeze, care te pot ajuta.

Este important sa se tina cont de faptul ca zona abdominala este formata din mai multe grupe musculare diferite. Ai muschii mai mici, muschii superiori si laterali. Pentru a obtine un abdoment atragator, vei avea nevoie de diferite exercitii, astfel incat sa vizezi toate aceste zone.

Daca esti intradevar supraponderal, poate fi greu sa te pui la podea si sa iti lucrezi abdomenul. Nu este cazul sa iti faci griji, exista antrenamente pentru abdomen pe care le poti face din picioare. Nu vei pierde din eficacitate, dar te vor salva de uzura spatelui si a genunchilor.

Aici sunt cateva idei de exercitii pentru abdomen pe care le poti incerca chiar astazi, insa discuta cu medicul inainte de a incepe, pentru a te asigura ca totul este ok:

1.  Primul exercitiu pentru abdomen pe care il poti face stand in picioare este foarte simplu. Incearca sa stai drept si ridica bratele drept, deasupra capului. Coboara incet bratele, in timp ce ridici unul dintre genunchi. Tine piciorul si bratele la un unghi de 90 de grade, apoi pune piciorul jos, in timp ce ridici din nou mainile. Alterneaza acelasi lucru cu celalalt picior. Fa cel putin 30 de seturi pe fiecare parte.

2.  Stand in picioare, fa un pas inainte cu un singur picior si ridica-l cu grija la cativa centimetri fata de podea. Fa incet cercuri folosind doar piciorul, pastrandu-l drept. Fa 20 de cercuri intr-o singura directie, apoi (folosind acelasi picior) fa cercuri de 20 de ori in cealalta directie. Alterneaza cu celalalt picior.

3.  Stand in picioare, tine cate o gantera de 5-10 kg in fiecare mana si apleaca-te incet intr-o parte. Pastreaza picioarele drepte. Aceasta miscare ar trebui sa implice numai muschii laterali. Dupa ce ai terminat 20 repetari pe o parte, exerseaza si cu cealalta.

Nu este atat de usor sa inveti cum sa faci un exercitiu doar citind un articol, dar aceste exercitii abdominale facute stand in picioare iti vor da o idee despre unde sa incepi. Doar aminteste-ti ca, indiferent daca esti supraponderal, exista exercitii abdominale pentru persoanele obeze care te pot ajuta sa tonifici acele grupe importante de muschii abdominali.

Discuta cu medicul inainte de a incepe orice plan de exercitiu si, daca este posibil, cauta un antrenor personal, astfel incat acesta sa poata urmari si sa se poata asigura ca sunt executate corect. In caz contrar, te poti rani si iti pot incetini eforturile de a pierde din greutate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *