Care sunt principalele metode de promovare online?

Share Button

Care sunt principalele metode de promovare online?
Un site nu trebuie doar dechis. Pentru a ajunge sa fie cunoscut, el trebuie si promovat. O promovare site nu e foarte simplu de facut si poate fi ineficienta daca nu folosesti metodele potrivite.

Daca nu esti stapan pe metodele si tehnicile de promovare online, cel mai bine e sa apeleazi la o firma care se ocupa si de promovare site, cum ar fi www.itexclusiv.ro. Intra pe site si vezi informatiile de care ai nevoie, inclusiv preturile si portofoliul.

In cele ce urmeaza vorbim de principalele metode de promovare online intalnite.

•    Retelele de socializare
Promovarea prin retelele de socializare este intalnita foarte des. Acum, nu doar persoanele fizice sau persoanele publice au pagini de Facebook, Tweeter sau Google +, ci si marile companii sau micile afaceri. O astfel de promovare poate fi eficienta daca e facuta de oamneni responsabili care stiu clar ce au de facut.

•    Comentarii pe bloguri si forumuri
Aceasta poate fi o metoda de promovare utila daca stii sa o folosesti astfel incat sa eviti spamul. Nu poti comenta cu orice link, oricum, oriunde, deoarece poti fi penalizat de cei de la Google.

•    Concursuri
Multe companii isi fac promovare online prin organizarea unor concursuri. Este o metoda foarte eficienta, deoarece oamenii in general sunt atrasi de premii.

•    Link-uri pe Youtube
Promovarea prin link-urile de pe youtube este foarte importanta si eficienta. Ai nevoie insa de site-uri care accepta continut video cu link in descriere.

•    Articole social media
Astfel de articole sunt o buna metoda de promovare. Insa, trebuie sa ai grija ce anume se scrie despre tine in astfel de articole, deoarece ne referim la articolele cu un continut pozitiv.

•    Interviuri cu persoane importante din domeniu
Daca postezi pe site-ul tau astfel de interviuri, ai foarte mari sanse sa primesti link-uri naturale. Asadar, gandeste-te la cine ai putea apela.

•    Alte persoane care iti publica articolele
Probabil si tu ai observat de multe ori ca la sfarsitul unor articole este trecuta de multe ori sursa, care este tot o pagina web. Daca ai noroc de astfel de preluari este indicat sa tii legatura cu site-ul respectiv pentru a mai avea parte de astfel de promovare.

•    Testimoniale
Recomandata este si scrierea de testimoniale. De ce? Pentru ca ai sansa ca acestea sa fie folosite, publicandu-se totdata si link-ul paginii tale.

•    Sponsorizari
Dupa cum bine stii, sponsori trebuie facuti cunoscuti celor care participa la anumite evenimente. Asadar, sponsorizeaza si tu si ai o sansa in plus de a fi cunoscut cu site-ul pe care il ai.

Acestea sunt o parte din metodele de promovare online. In realitate insa, ele sunt multe, mult mai multe. Unele sunt eficiente, altele nu. Toate insa trebuie folosite cu grija, pentru a nu afecta site-ul mai mult decat il ajuta. Daca vrei sa ai parte de o promovare de calitate, cauta o firma care iti poate oferi astfel de servicii. Nu uita de recomandarea noastra de la inceput Itexclusiv.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *