Ce pasi trebuie sa urmati dupa terminarea procesului de muls?

Share Button

Ce pasi trebuie sa urmati dupa terminarea procesului de muls?Fermierii care folosesc mulgatoare sunt constienti de normele de igiena pe care trebuie sa le respecte, acestea aplicandu-se si in cazul celor care prefera mulgerea manuala. Astfel, inainte de muls trebuie sa se igienizeze ugerul si sa mulgeti 2-3 jeturi de lapte in paharul de premulgere pentru a observa calitatea acestuia.

Daca intrebati care sunt pasii ce trebuie respectati dupa efectuarea mulsului, in acest articol va prezentam cateva reguli ce trebuie urmate pentru a mentine calitatea laptelui si nu numai. Inainte de toate, este important sa mentionam utilitatea unor mulgatoare, acestea fiind recomandate tuturor fermierilor care se ocupa cu cresterea animalelor pentru lapte.

Daca inca nu sunteti posesorul unui astfel de aparat, atunci puteti vizita site-ul www.mulgatoare-vaci.blogspot.ro, unde va puteti familiariza cu caracteristicile acestora, dar si cu pretul necesar achizitionarii lor.

Dupa ce ati terminat de muls si ati indepartat aceste mulgatoare, trebuie sa va folositi o solutie potrivita pentru dezinfectarea mameloanelor. Pentru o curatare eficienta, se recomanda sa faceti imediat curatarea, iar prin dezinfectarea regulata a mameloanelor, veti fi siguri ca puteti sa preveniti aparitia infectiilor. De asemenea, este extrem de important sa curatati suprafata externa a mulgatoarelor, astfel incat dupa fiecare utilizarea, sistemele de muls se curata cu produse corespunzatoare, pentru o igiena adecvata.

Dupa curatare, aceste mulgatoare se lasa sa se usuce, iar atunci cand este necesar, se sterilizeaza aparatele de muls inainte de urmatorul muls, prin utilizarea unor dezinfectanti care sa fie aprobati. Totodata, este important sa se verifice calitatea si compozitia laptelui in mod regulat, alaturi de informatiile primite de la centrul de colectare, care se pot verifica cu datele anterioare.

Astfel, veti afla daca laptele este de o buna calitate si se poate consuma in deplina siguranta.  In plus, este recomandat sa se inlocuiasca mansoanele si furtunele in conformitate cu recomandarile. Pentru a obtine performantele dorite in timpul mulsului, este necesara inlocuirea componntelor din cauciuc vechi, din cauza faptului ca acestea devin poroase si se crapa. Totodata, apare si riscul de multiplicare a bacteriilor, ceea ce nu este de preferat.

Este foarte adevarat ca toate aceste reguli care trebuie respectate pentru a evita multiplicarea germenilor par dificil de urmat sau necesita mai mult timp, insa sunt importante pentru a oferi clientilor un lapte sanatos, care se poate consuma in siguranta. In acelasi timp, o problema a a laptelui poate indica si o problema de sanatate a animalelor, ceea ce nu este de dorit.

Din fericire fermierii astazi pot beneficia de unelte moderne si de mijloace pentru a creste eficienta activitatii desfasurate. Astfel, chiar daca considerati ca preferati sa va ingrijiti animalele prin mijloace traditionale, tehnologia ne vine in ajutor cu solutii optime, pentru a atinge rezultatele dorite si a eficientiza munca.

Datorita faptului ca cu totii ne dorim sa atingem performanta, aceasta se poate atinge daca sunteti fermieri, prin utilizarea unor mulgatoare si a altor aparate si dispozitive moderne, menite sa vausureze munca, dar si sa va ajute sa va imbunatatiti activitatea, pentru a atinge obiectivele impuse.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *