Cum sa alegeti cel mai potrivit binoclu infrarosu?

Share Button

CUM-SA-ALEGETI-CEL-MAI-POTRIVIT-BINOCLU-INFRAROSUCand vine vorba despre un binoclu infrarosu, trebuie tinut cont de mai multi factori, determinanti in alegerea celui mai potrivit sistem pentru vederea pe timp de noapte. Inainte de a va pierde timpul prin magazine, este de preferat sa individualizati care este sistemul IR ce se adapteaza cel mai bine exigentelor voastre.

Tipurile de sisteme pentru vederea nocturna

Cel mai cunoscut dintre categoriile de sisteme IR este binoclul infrarosu, insa aparatele optice destinate vederii pe intuneric pot fi clasate in patru tipologii:

Sisteme monoculare, destul de raspandite deja, par niste telescoape in miniatura. Sunt manevrabile si foarte performante, permitand marirea imaginilor chiar si de 12 ori, precum si efectuarea de inregistrari video sau de fotografii. binoclu Nikon action ex 16×50

Sistemele binoculare sunt practic rezultate prin alaturarea a doua monoculare. Sunt mult mai comode, permitand o sustinere mai buna, mai performante ca si claritate a imaginii, insa mai costisitoare. Cel mai bun exemplu este un binoclu infrarosu.

Sisteme modulare, mult mai complexe decat celelalte doua categorii, au ca baza un monocular, ce poate fi accesorizat, servind astfel in diverse scopuri. Se poate transforma intr-un binoclu, intr-un ”goggle” sau chiar intr-un instrument pentru ochire.

”Goggles” sunt poate si cele mai revolutionare dispozitive ale momentului de fata, cu toate ca nu reusesc sa mareasca foarte mult imaginile. Sunt sisteme optice ce se pot aplica direct pe cap, intr-un mod similar ochelarilor, lasand astfel libertate de miscare mainilor.

Factorii de care trebuie sa tineti cont inainte sa achizitionati un binoclu IR
In momentul in care va veti hotari sa va cumparati unul dintre sistemele pentru vederea de noapte prezentate deja, trebuie sa luati in considerare o serie de factori ce va pot influenta sau nu, achizitia.

Bugetul

Desi nu pare sa influenteze prea mult, avand in vedere ”paleta” extinsa de preturi, uneori de-a dreptul ”astronomice”, trebuie sa porniti de la bugetul pe care-l aveti la dispozitie. Modelele cele mai ”economice” sunt cele de prima generatie, cu performante relativ modeste si preturi ce pornesc de undeva din jurul sumei de o suta de euro.

Modelul

Alegerea in functie de modelele prezente in magazinele de specialitate este in stransa legatura cu necesitatile pe care le aveti. Un astfel de magazin este OneShop4u, in vitrina caruia veti gasi atat variantele monoculare, compacte si cu performante destul de bune, precum si cele binoculare, ale caror prestatii corespund oricaror asteptari. O noutate este ”goggle”, la un pret competitiv, produs de una dintre cele mai renumite companii.

Magnificatia sau capacitatea de marire

Modelele cele mai raspandite in magazinele de specialitate sunt cele cu o capacitate de apropiere de ”3 X”, considerata suficienta pentru cele mai multe operatiuni. Desigur ca daca destinatia binoclului este de urmarire a animalelor pe timp de noapte, se recomanda o potenta de marire de cel putin ”4 X” sau ”5 X”.

Rezistenta la apa

Daca sunteti navigatori sau aveti nevoie de un binoclu infrarosu pentru pescuitul pe timp de noapte, aveti nevoie de un model rezistent la apa, care sa pluteasca. Pentru a fi usor vizibil, in caz de cadere accidentala in apa, acesta trebuie sa fie intr-o culoare stridenta.

Desigur ca factorii de care sa tineti cont inainte sa cumparati cel mai potrivit binoclu infrarosu, sunt mult mai multi, insa apelarea la unul dintre magazinele de specialitate este o recomandare cat se poate de utila. Profesionistii magazinului OneShop4u sunt in masura sa va ghideze in functie de destinatia dispozitivului optic IR: pentru vanatoare, pescuit, navigatie, excursii, explorarea mediului inconjurator, observarea animalelor, etc.

Articole asemanatoare:
1. Un asteroid cu un diametru de 230 km trece pe lângă Pământ
2. Sony a lansat obiective foto pentru telefon
3. Sony vrea să transforme telefonul în DSLR
4. Best of IFA Berlin 2013. Cele mai tari gadgeturi, in viziunea USA Today

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *