Cum sa-mi repar cu usurinta clanta de la usa?

Share Button

Cum sa-mi repar cu usurinta clanta de la usa?Un barbat trebuie sa stie sa faca orice in casa atunci cand vine vorba de reparatii. Pentru a fi mereu gata atunci cand apar astfel de probleme, trebuie ca barbat sa fii pregatit cu scule electrice, manuale si alte unelte necesare pentru tot felul de reparatii.

Daca nu ai propria trusa de scule, o poti cumpara, astfel incat sa te bucuri de reparatii rapide. Daca ai nevoie de scule electrice le poti cumpara si pe acestea de pe http://www.epinvest.ro/scule-electrice/. Vei gasi aici cele mai calitative produse, la preturi accesibile. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant. Intra si convinge-te singur.

O problema frecventa care apare in multe locuinte este cea in care clanta de la usa nu mai functioneaza asa cum ar trebui, ci umbla din toate incheieturile. Pentru ca astfel de momente sunt neplacute pentru membrii familiei, barbatii vor sa o repare. Unii reusesc mai bine, altii mai rau, in functie de cunostintele pe care le au.

Daca esti incepator intr-o astfel de problema, cea mai simpla solutie este sa folosesti un chit adeziv. Aceasta solutie este usor de aplicat, iar chitul va restabili cu usurinta materialul.

Pentru inceput, asa cum iti poti imagina, trebuie sa scoti clanta de la usa. Ai nevoie de o surubelnita cu ajutorul careia sa indepartezi suruburile, scotand clanta. Dupa ce ai scos clanta este momentul folosirii chitului special. Citeste cu atentie instructiunile si urmeaza-le intocmai.

Trebuie sa obtii un amestec omogen, asemanator cu plastilina. Dupa ce ai obtinut acest amestec, umple gaurile cu amestecul respectiv, dupa care fixeaza clanta. Din moment ce chitul este proaspat, aceasta nu va fi greu de fixat. Odata ce ai fixat clanta, ce ai de facut este sa insurubezi inapoi suruburile.

Bineinteles, in urma unei astfel de activitati raman tot felul de urme de adeziv. Acestea nu trebuie lasate sa patrunda in suprafata usii, ci trebuie indepartate cat mai repede. Cu ce? Fie cu o carpa, fie cu hartie.

Aceasta este una din metodele folosite pentru a fixa clanta de la usa. Mai este insa o metoda, destul de preferata de cei care intampina astfel de probleme. Aceasta metoda este mai curata ca prima, deoarece in loc de a folosi chit, poti folosi aschii de lemn. Ce trebuie sa faci? Umpli orificiile cu aschii de lemn si folosesti un adeziv special pentru montaj, adeziv pe care il aplici inainte de a introduce aschiile. Dupa aceasta fixezi clanta, indepartezi aschiile care nu sunt la acelasi nivel cu suprafata usii si insurubezi suruburile pe care le-ai indepartat la inceput, cand ai desfacut clanta.

Nu-i asa ca nu pare deloc greu? Trebuie doar sa ai timpul si rabdarea necesara. In plus, nu ai nevoie de altceva decat de o surubelnita si de adezivi sau aschii de lemn, dupa caz.

Fa-ti singur reparatiile in locuinta si nu-ti lasa familia sa astepte 2-3 zile pentru o reparatie banal de simpla, cum ar fi cea amintita mai sus. Pentru o astfel de reparatie, daca vorbim de scule, ai nevoie doar de o surubelnita, insa nu uita ca apar probleme si mai grave care nu pot fi rezolvate fara sculele potrivita.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *