Final de campionat pentru “Cainii Rosii”

Share Button

Final de campionat pentru "Cainii Rosii"Iata-ne ajunsi la finalul unui campionat presarat mai mult cu scandaluri si probleme cu suporterii, decat cu spectacolul pe care ar trebui sa il vedem si intr-un campionat national, nu doar la cele ale altor mari echipe internationale.

A fost totusi un sezon interesant, mai ales datorita ocupantilor locurilor fruntase. Daca ros-albastrii au devenit o prezenta comuna pe podium, ei bine despre Pandurii Targu Jiu si despre Petrolul Ploiesti parca nu am prea auzit in ultimii ani sa se claseze atat de bine ca acum, si anume pe a doua, respectiv a treia pozitie a podiumului.

Cu parere de rau, una dintre favoritele la titlu a intampinat un declin rasunator, ocupand un rusinos loc 6 in clasamentul Ligii I, reusind cu fiecare etapa sa mai numere o infrangere, in ciuda faptului ca suporterii s-au saturat sa vada rezultatele dezastruoase de pe tabele si rezultatele live afisate de catre agentiile de pariuri.

Fara indoiala FC Dinamo Bucuresti a intampinat de-a lungul timpului momente minunate sau momente mai putin faste. Pentru mine personal, unul dintre momentele de care ar fi mai bine sa nu imi amintesc este meciul cu FC Bacau, mai exact cel jucat in deplasare in ziua de sambata de 27 aprilie 2002, cand intr-un moment de proasta inspiratie, Iodi marcheaza un gol superb, din pacate in propria poarta, uimindu-l insa pana si pe portarul echipei Dinamo, Bogdan Lobont la acea vreme, care pur si simplu nu a putut avea nicio reactie.

Ulterior bacauanii au continuat sa atace, marcand doua goluri, ceea ce a facut ca rezultatele live sa ma lase efectiv cu gura cascata, dealtfel ca pe orice alt suporter ce crede cu strasnicie in echipa lui. Meciul a fost un fiasco, la fluier de final de partida scorul fiind de 4-2, bineinteles in favoarea echipei gazda.

Fireste a urmat in istoria echipei un alt moment stanjenitor, si anume incredibila (!) infrangere in fata formatiei Gloria Bistrita, un meci memorabil si poate mult prea mult adus in discutie, mult prea dureros pentru suporterii “cainilor”. Asta ca sa nu mai pomenim de faptul ca in anul 2008 noul nume atribuit formatiei din Stefan cel Mare era de “Agentul 007” datorita numarului  de infrangeri suferite consecutiv. 7 mai exact.

Ulterior,  inspiratii de celebrul film “300”, spartanii alb-rosii au imprumutat formula de salut specifica peliculei, avand dealtfel un parcurs destul de bun in campionat, poate datorita caracterului motivational puternic, desprins din epicele vremuri stravechi.

Aceasta a fost una dintre perioadele benefice ale echipei, ce a facut sa creasca cota acestora in ceea ce priveste plasarea mizelor pe echipa alb-rosilor. Pentru o buna perioada, agentiile de pariuri sportive online, precum www.e-pariuri.ro, au avut mult de munca incercand sa faca fata valului de suporteri gata sa parieze pe atotputernicii reinventati spartani din “Groapa”.

Indiferent de nereusitele de pe parcursul vremii, FC Dinamo Bucuresti a reusit sa ramana in inimile suporterilor prin mecuri memorabile si victorii indubitabile. “Eternul derby”, meciul direct cu echipa rivala Steaua, aduce intotdeauna suporterii la stadion, gata sa sustina echipa chiar si in cele mai extreme conditii, sau mai bine zis “fie vreme buna, fie vreme rea”.

Este o echipa cu un palmares de 18 titluri de campioana, o formatie ce a castigat Cupa Romaniei de nu mai putin de 13 ori si care a avut ca antrenori numai nume grele in domeniul sportiv: Angelo Niculescu, Mircea Lucescu, precum si pe cel supranumit “Procurorul” si anume inteleptul Cornel Dinu, care in acest moment ocupa functia de Administrator Delegat.

Si, desi s-au facut nenumarate glume cu privire la “pregatirea pentru liga Campionilor”, poate ar fi de mentionat faptul ca echipa bucuresteana a fost intodeauna prezenta in competitiile straine, fie in Liga Campionilor, in Cupa UEFA si chiar in Liga Europa UEFA.

O alta realizare ce trebuie punctata este faptul ca desi echipa a fost multa vreme tinta glumelor facute pe seama jucatorilor, in special vis-a-vis de Danciulescu datorita varstei sau transferului sau de la echipa rivala Steaua (desi Danciu-gol si-a spalat in timp pacatele asa cum ii spune si numele atribuit de catre suporteri), fata de Giani Kirita sau Alexa pentru statura si numarul impresionant de faulturi, poate ar fi de retinut faptul ca jucatorul Claudiu Niculescu a detinut recordul de golgheter in meciuri internationale, marcand in plasa adversarilor nu mai putin de 18 goluri.

Speram insa intr-o relansare a formatiei din Stefan cel Mare in sezonul urmator. Vom paria intotdeauna pe reusita lor si sufleteste si fizic, in case de pariuri sau platforme de pariuri sportive online precum E-pariuri.ro. Aici ne vom strange cu totii si “vom face loc” conform imnului, trecerii cainilor rosii prin etapele clasamentului, sperand mereu in rezultate cat mai bune si mai demne de toata admiratia noastra.

Alte stiri actuale :

1. DOLIU în fotbal. Un mare fotbalist croat a decedat
2. Cutremur in fotbalul european: Sute de meciuri trucate in Liga Campionilor si Cupa Mondiala conform Europol
3. Fotbal: Nouă jucători pleacă de la CFR Cluj
4. Două meciuri pentru o victorie! Spurs are nevoie doar de un succes la Miami pentru a deveni campioană!
5. Ce REVENIRE! Adriano este 90% inapoi in fotbal! Vezi ce antrenor isi risca postul pentru a-l aduce la echipa si unde va evolua din toamna:

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *